Aston Allas on Läti meister!

Möödunud nädalavahetusel lõppenud Läti Meistrivõistluste sari pärjas Läti Meistriks Redmoto klubi poisi Aston Allase! Sama poodiumi 3. astmele tõusis ka meie klubi poiss Krevor Marcel Nõmme! Palju õnne ka Enriko Peilman, kes oli 65cc klassi vanemas grupis kokkuvõttes teine! 

Küsimusele vastab Aston Allase isa Sven Allas:
Kuidas juhtus nii, et läksite võistlema Läti Meistrivõistluste sarja ning mis erinevused on seal võrreldes Eesti Meistrivõistlustega?
Eelmine aasta, kui 50cc masinaklassis võistlemise lõpetasime, otsustasime uue hooaja sõita kaasa Läti meistrivõistluseid. Põhiline põhjus oli see, et Lätis on masinaklassid vanuse järgi jagatud kahte gruppi. Eraldi arvestus toimub juuniorite ja vanemate vanuse grupis. Ehk siis 9 ja 10aastased lapsed kuuluvad juuniori arvestusse ning 11 ja 12 aastased lapsed kuuluvad vanemasse arvestusse. Võistlussõidud sõidetakse sellegipoolest koos.Väikesed poisid kes alles alustavad 65cc klassis võistlemist saavad omavanustega rinda pista.

Kokku oli Läti Meistrivõistluste sarjas 5 etappi:

  1. etapp peeti 27.juunil Stelpes. Võistlus läks väga hästi ja andis tugevat motivatsiooni edaspidiseks. Mõlemas sõidus II ja saavutas kokkuvõttes II koha.
  2. etapp peeti 18.juuli Jaunpilsis. Esimeses stardis oli väike äpardus, mille tulemusena kaotas stardisirgel 1:35 min kiirematele.  Esimeses stardis suutis tõusta 22-lt kohalt 7-ndaks. Teises stardis alustas ettevaatlikult ja võttis kindla sõiduvõidu. Kokkuvõttes II koht.
  3. etapp peeti 25.juuli Kegumsis. Sellele etapile tulime teadmisega, et kõrges konkurentsis kaasa ei õnnestu lüüa, kuna pidime öösel 6 tundi võistluspaika sõitma. Sellegipoolest 1. sõidus II-ne ja 2. sõidus III-s. Kokkuvõttes III koht.
  4. etapp peeti augustis Madonas. Võistlus läks väga hästi, õnnestus mõlemas sõidus võtta võit. Kokkuvõttes I koht.
  5. etapp peeti 5. september Aizputes. See oli kiiruse mõttes kindlasti parim võistlus sellel aastal. Üritades võita ka vanemat gruppi tuli esimeses sõidus üldarvestuses II kohalt kukkumine ja 2:30min kaotust 3-ndal ringil, see tegi võistluse üsna huvitavaks. Siinkohal on märkimisväärne, et sõitis 65cc klassis üldarvestuse parima ringiaja. Vaatamata suurele ajakaotusele suutis tõusta 19. kohalt III-ks. 2. sõiduks leppisime kokku, et liigseid riske ei võta ja Aston sõidab kindla peale. Sõidu lõpetas üldarvestuse II-se ja oma klassi I-se kohaga. Kokkuvõttes II-ne koht, millest piisas, et võita 65cc juunior klassis Läti meistritiitel. Suured tänud treenerile Andre Parkile ja mehhaanik Rene Peilmanile.

Tulemusi näeb Speedhive keskkonnas, tuleb valida LV  ja Läti meistrivõistlused (Latvias Junioru Cempionatas).

Aston oma sõidust Läti MV sarjas: “Mulle meeldivad kõik Läti rajad, sest need on kiired ja seal on alati ägedad hüpped. Ma jäin selle hooajaga rahule, kevadel tegime palju trenni, suvel vähem, aga sõitsin ikka kiirelt. Viimane võistlus läks kõige paremini. Pean veel starte harjutama.”

Palju õnne Astonile, tema tublidele vanematele, treenerile ja toetajatele!
#aston602 #redmotoestonia #rajameister #helmepansionaat #jibconsult #freetime #husqvarnamotorcycles #bikemanmotopood #andrepark241