Raido Leenpalu võistles Bikernieki heitlikes ilmaoludes

Msport.ee uudis terves pikkuses võistlusest: SIIN

Möödunud nädalavahetusel toimus Riias Bikernieki ringrajal rohkelt draamat pakkunud motoringraja Eesti meistrivõistluste kolmas etapp, mis läks ka Balti MV arvestusse.
Ööl vastu pühapäeva sadas Bikerniekis palju, kuid hommikuks oli rada enamjaolt kuivanud. Jäid üksikud lombid, mida tuli sõites tähele panna. 

Koos Superbike’idega olid stardis ka B1200 klassi sõitjad. “Start õnnestus hästi ja liikusin oma klassis teisel kohal. Ent sõitsin kiiresti “täis” oma parema käe lihase, mistõttu kadus hea tunnetus ratta üle. Pidin mõned sõitjad mööda laskma, kuid edasi üritasin positsiooni hoida. Üheksandal ringil möödus Igor Kolektor (BMW. Vihur Motosport), sõitsin tema järgi ja nägin ta kukkumist eelviimases paremas kurvis,” rääkis Raido Leenpalu (Kawasaki, RedMoto Racing). Punast lippu välja ei pandud ja sõit jätkus kuni 12nda ringini ning Leenpalu lõpetas B1200 kuuenda kohaga, olles eestlastest kiireim.

Raido Leenpalu:
Hommik algas floormapiga. Rada oli enamasti kuiv, aga olid jäänud mõned lombid. Sõites pidi jälgima neid. Järgmisena tuli kvalifikatsioon. Eesmärk oli sõita võimalikult parim aeg, et saada hea stardipostitsioon, sest superbike ja B1200 startisid koos – kokku 23 sôitjat. Sõitsin päeva parima aja 1.44.7, mis tagas omakorda kuuenda positsiooni stardis ja üldises kohas sain startida 13ndas stardipositsioonis. Võidusõidu start siiski õnnestus hästi ja sõitsin teisele kohale enda vôistlusklassis. Paar ringi sain hoitud kohta, aga mu täis sõidetud käsi hakkas siiski järele andma, mis takistas mu sõitmist niivõrd palju, et mõned sõitjad pidin laskma mööda veel ja edasine eesmärk oli enda positisiooni lihtsalt hoida. 9ndal ringil möödus minust Kolektor Igor. Sôitsin tema järgi ja nägin tema kukkumist eelviimases paremas kurvis. Mõtlesin, et kas tuleb nüüd punane lipp ja sõit lõpetatakse kuid kukkumine polnudki nii tõsine, mis omakorda lasi võidusõitu jätkata 12nda ringini välja. Mööda ei sôitnud lõpus minust enam keegi ja lõpetasin võidusõidu enda klassi 6ndana. Aega iseenesest ei parandanud kuid jäin sõiduga siiski rahule, kuna suutsin lõpuni enda positsiooni säilitada.

Tulemused: https://speedhive.mylaps.com/Events/1795399