Kärme Kustaan Kiemurat

Nädalavahetusel toimus Soomes, tänavu järjekorras juba 43. Kärme Kustaan Kiemurat endurovõistlus.

Redmoto Racingust, ühtse tiimina sõites, tulid Andres Kukk, Rene Jerbach ja Samuli Puhakainen 60 võistkonna seast, milles osales ühtekokku 180 võistlejat, kuuendale kohale!

Võistlus on põhjanaabrite seas legendaarne ja tuntud eelkõige raskete olude tõttu, nt: märjad kivid, muda, suurte kraavide ületused, mäed jne.. Lisaks lumi ja miinuskraadid. Raja pikkus on ca 25km ja aeg selgub viimase meeskonna finišeerijaga. Redmoto eest sõitsid kodumaa ühed kiireimad, Eesti Meistrid E-40 Jerbach ja E-Jun Puhakainen, Kukk oli E-3 kolmas. Võistlussõit kestis meestele kokku 3.5 tundi. 

Tsiteerides Rene Jerbachi, siis rada olevad maailma taseme hard endurolik, isegi kohati raskem. Andres Kukk sõnul oli rada talle sobilik, kuna ta on  Soomes palju harjutanud ja kivine pinnas on talle  pigem eelis. “Mul on hea meel, et saime nii hea tulemuse kõige tugevamas klassis, järgmine aasta lähen uuesti proovima ja loodan rohkem eestlasi kaasa haarata” rääkis võistlusõhinas Kukk.

Vaata videosid:

Karme Kustaa: mäkketõusu kaos
Kärme Kustaa Enduro 2019