MX MasterKids Prantsusmaal

13-15.juuli toimus Prantsusmaal, Verdunis MX MasterKids. Redmotost sõitsid võistlema Aston Allas #602 ja Enriko Peilman #404.

Aston võistles 50CC vanemas grupis kuni 10 aastased k.a ja Enriko võistles 65CC vanemas grupis 10 kuni 12 aastased k.a.

Võistlus algas reedel ajasõiduga. Aston sai kirja 6. ringiaja, Enriko tegi suurepärase sõidu ning sai kirja 5.aja.

Samal päeval sõideti esimene kvalifikatsiooni sõit, kus Aston kukkus teiselt kohalt, nii poiss, kui ka tsikkel said viga ning ta pidi katkestama. Enriko sõit ei kulgenud väga palju paremini, ta kukkus ja sõitis end lõpuks 21.kohale.

Laupäeva hommikul sõideti teine kvalifikatsiooni sõit, kus Aston sai 3.koha. Enriko lõpetas 13.kohal. Õhtul sõideti kolmas kvalifikatsiooni sõit, kus Aston sai taas 3.koha. Kokku sai ta punkte 24+3+3, mis andis 9 koha. Enriko sõitis kolmandas kvalifikatsioonis välja 11.koha, kokku sai punkte 21+13+11, see andis talle 15.koha.

Pühapäeval sõideti Kuldfinaal. Astonil ei õnnestunud start, lõpuks sõitis ta end 5.kohale. Kokkuvõttes sai ta MX MasterKidsil sel aastal 7 koha 28 punktiga. Võitis Aaron Katona Ungarist, kes võidutses neljast sõidust kolmes. Aston ise on rahul, loodame, et viga saanud põlv ja küünarnukk paranevad kiirelt. Enriko start Kuldfinaalis ka ebaõnnestus, ta sõitis end lõpuks 15.kohale. Enriko sai MX MasterKidsil kokku 15 koha. Võitja selles klassis on meile kõigile tuttav Ricards Galcins Lätist, kes võitis kõik sõidud.

Eestlastest osales veel nooremas 50CC klassis (kuni 7 aastased) Krevor Marcel Nõmme, kes sai kokkuvõttes 7.koha.

 

 

Aitäh Kerlile kokkuvõtte eest.