Redmotolased Euroopa meistrivõistluste II etapil Stelpes

Eelmisel nädalavahetusel 16-17 juuni toimus Lätis Stelpes Ida regiooni Euroopa meistrivõistluste II etapp. Redmotost oli kohale läinud kolm sõitjat Karl Teesalu ja Gregor Kuusk kes sõitsid 65cc klassis ja Martin Michelis kes sõitis 85cc klassis.

Laupäeval 65cc klassis oli pulga taga kokku 32 võistlejat, kus vabasõidus näitas Redmotolane Gregor Kuusk tubli viiendat aega ja Redmotolane Karl Teesalu oli 25. kohal. Eel-kvalifikatsioonis oli Gregor Kuusk seitsmes ja Karl Teesalu 29. Kvalifikatsioonis suutsid poisid välja sõita endale finaalsõitudeks 12. koha Gregor Kuusk ja Karl Teesalu 30. koha.

Laupäeval 85cc klassis oli samuti kokku 32 võistlejat, kus vabasõidus näitas Redmotolane Martin Michelis lätlaste järel kiiret kolmandat aega. Eel-kvalifikatsioonis sõitis Martin endale välja teise koha lätlase Karlis Alberts Reisulise järel. Ning kvalifikatsioonis sõitis Martin endale finaalsõitudeks välja teise koha.

Pühapäeval sõideti üks soojendussõit ja  kaks finaalsõitu. 65cc klassi esimeses finaalsõidus oli ka võistluspäeval stardis 32 poissi, kus Gregor Kuusk saavutas 9. koha ja Karl Teesalu 29. koha. Teises finaalsõidus tuli Gregor Kuusel ette kukkumine ja ta pidi leppima 18. kohaga. Karl Teesalu ratas jäi seisma peale starti ja ta läks rajale viimasena, rajal tuli ette ka paar kukkumist ja seega pidi Karl Teesalu leppima 29. kohaga, Karl Teesalu oli 65cc klassi kõige noorem võistleja.  Kokkuvõttes Gregor Kuusk 13. koht ja Karl Teesalu 31. koht.

85cc klassis oli stardis 32 võistlejat, kus esimeses finaalsõidus saavutas Martin 13. koha. Esimeses sõidu kommentaar Martini poolt: ‘Ĺäksin sõitu hea enesetundega, võtsin ka stradivõidu, kuid kohe avaringil tegin väikese vea ja kukkusin, alustasin sõitu viimaselt kohalt ehk 32. kohalt ja suutsin ennast sõita sõidu lõpuks 13. kohale.” Teise finaalsõitu läks Martin natukene haiget tegeva käega, aga see ei seganud teda head sõidutulemust tegmast. Teises sõidus tuli Martin 3. kohale lätlaste Edvards Bidzansi  ja Karlis Alberts Reisulise järel. Kokkuvõttes saavutas Martin kahe sõidu kokkuvõttes 7. koha. Hetkel on Martin kokkuvõttes 12 kohal. Parimad 10 saavad finaalvõistlusele Loketisse mis toimub 22. juuli. Martini järgmine Euroopa meistrivõistluste etapp toimub tuleval nädalavahetusel 23-24 juuni Poolas, kus ta loodab saada vajaliku arvu punkte, et pääseda  Loketisse.