Andre Park Soome meistrivõistlustel esimene

Seinajoel peeti Soome Meistrivõistluste I-osavõistlus jäärajasõidus.
Andre Park (Redmoto) võitis renditud võistlustsikliga etapi, Hanno Velt (Redmoto) 6. koht. Kaarel Kuik 21. koht.


Tänu soodsate sündmuste kokkulangemistele otsustasime seekord rentida Andrele päris õige jääraja tsikli, et konkurentsis olla. Need ajad on möödas, mil Soomes enduurokaga võitu püüdma mindi. Tõsi, Eestis peetavatel jäärajavõistlustel võib Beta Racing 430 enduurotsikliga poodiumikohti püüda edukalt, sest siinsed rajaprofiilid on tavaliselt aeglased ja kitsad. Päris võidusõit Soome kiiretel radadel õnnestub ikkagi võimsate krossikate põhjal spetsiaalselt jäärajaks kohaldatud tehnikaga, näiteks ka esimene ratas oli Andre tsiklil 19“ paksu rehviga tavapärase 21“ asemel. Andre suutis hommikuses kvalifikatsioonis olla esimene, Hanno Velt näitas 4-koha aega. Start õnnestus Andrel suurepäraselt -ta läks kohe sõitu juhtima. Ta
edumaad 3-4 sekundile ja hoidis seda lõpuni. Velt tõusis pärast ebaõnnestunud starti viimaselt kohalt mõne kurviga kaheksandaks ning kaheksaringilise võidusõiduga jõudis tõusta 6. kohale. Poodiumist jäi lahutama seekord 3 sekundit. Kaotus seegi, eks tuleb veel startimist harjutada. Kahjuks on sõidud lühikesed ning stardis hea positsiooni hõivamine esimesel sirgel on väga suure tähtsusega. Andre on aga heade startimistega alati silma paistnud, nii ka seekord, ja see viis ka võidule!
Tase on kõrge, iga koha eest käib armutu võistlus. Kui parimaid ringiaegu vaadata, siis sama sekundi sees oli 9 sõitjat, hea start otsustab palju. 
Eeloleval pühapäeval aga taas Soome etapp Orivesi jäärada, 200km Helsinkist.