Pressiteade: Laupäeval stardivad 12. Mehaanikute ja sõprade mitteametlikud maailmameistrivõistlused

Laupäeval, 2. septembril on see päev, mida väga paljud motospordihuvilised terve aasta on oodanud. Iga-aastased mehaanikute ja sõprade mitteametlikud maailmameistrivõistlused (MMM) sõidetakse just sellel päeval ja esmakordselt toimuvad need Järva-Jaani krossirajal. Tänavune MMM kannab järjekorranumbrit 12 ja nagu ikka, on ka tänavu võistluse traditsiooniliste osade kõrval uuendusi. Võistlejaid ja fänne oodatakse kohale juba reedel, kui algavad esimesed tegevused ja korraldusmeeskonna sõnul peaks ilm võistluspäeval olema igati viisakas.
 
Nagu kõikidel varasematel aastatel, on peaasjalikult see võistlus tegevsõitjate sõpradele ja mehaanikutele, kes tavaliselt kas raja ääres kaasa elavad või sõitjate tehnikat ette valmistavad. MMM’i põhiklassis osalemise ainuke tingimus on, et sa ei ole viimase kolme aasta jooksul osa võtnud  mitte ühestki (kaasaarvatud hobikrossiliiga  EHKK) motokrossi võistlusest. MMM’i põhiklassi sõitjad jagunevad omakorda kolme gruppi, mille koosseisud pannakse paika vabatreeningute alusel. Nimed on neil klassidel väärikad – Ägedad, Tuusad ja Tähed. Kindlasti on kohal sõitjaid, kes pole puudunud üheltki MMM’ilt ja neid, kes teevad siin oma esimese stardi krossitsikliga. Lust, lõbu ja rõõmus meel on kõigile tagatud. 
 
Korraldusmeeskond on juba Järva-Jaani krossiraja ääres kohal ja ühe korraldaja ja peakohtuniku Tamo Toodo sõnul ootab sõitjaid ja publikut ees lõbus nädalavahetus.
„Hetkel käib rajal aktiivne töö, et kõik valmis oleks ja kinnitan, et võistluspäev tuleb kindlasti äge. Järva-Jaani rada on võrreldes Holstre-Nõmme omaga, kus varem MMM toimus, erinev. Hüppeid on vast rohkem ja pinnas ka teine ning kõik vajalikud elemendid on olemas. Rada on ka kitsam ja kindlasti saavad siit kõik hea tunde. Ilmateadet vaadates paistab nii, et laupäev tuleb vihmavaba ja selline hea krossiilm. Ega muud polegi, kui et tulge aga kohale ja tulge juba reedel, sest siis on meil siin juba esimesed tegevused. Saab süüa-juua ja kell 20.30 tuleb kohale välikino Järva-Jaani kinomuuseumist ja näidatakse üht head komöödiat 35mm filmilindi pealt,“ kutsub Tamo Toodo huvilisi kohale juba reedel.
 
Kogu laupäeva põhirõhk nagu alati, on MMM’il põhiklassil ehk Open klassil, kus saavad võistelda ainult need sõitjad, kes ei ole 3 aasta jooksul osa võtnud  mitte ühestki (kaasaarvatud hobikrossiliiga  EHKK) motokrossi võistlusest. Kuna MMM’i vastu on huvi erinevates seltskondades väga suur, siis on kavas veel mitu klassi, et ikka kõik saaks oma sõidud tehtud. Kärnatajad on klass, kus saavad võistelda kõik sõitjad, kes kuuluvad EMFi TOP 200 sarja E-klassi nimekirja seisuga 01.august 2017. Samuti Enduro Uustulnukad, Algajad ja Veteran 50+. Naised on MMM’il alati au sees olnud ja neile on Naised Open klass, kus saavad sõita kõik naised, vahet pole, kas litsents on olemas või mitte. Ja võivad olla ka ringrajataustaga, naiste start on koos Kärnatajate klassiga. Samuti on MMM’i kavas kaks lasteklassi, esmalt need sõitjad, kes on vanuses kuni 9 eluaastat ja kellel ei ole litsentsi. Siia klassi ootavad korraldajad selliseid sõitjaid, kes ei ole osavõtnud veel mitte ühestki võistlusest. Vähe tummisem klass on 50cc Ässad, kus sõidavad need poisid ja tüdrukud, kes on kuni 9. aastased ja kellel on juba litsents olemas. Pitbike klassis saavad sõita kõik sõitjad, ainuke tingimus on soov startida.
 
Nagu juba varem räägitud on tänavu uue klassina MMM’il kavas Kunnid. Siin saavad startida Eesti motokrossi meistrivõistluste MX1 ja MX2, TOP 200 A/B/C/D, Enduro E1,E2,E3, Seenior 40 +,Hobby ja juunior klassides sõitvad sõitjad. Tõsi, päris oma individuaalarvestust neil pole, Kunnide klassi arvestus käib meeskonna põhiselt (Kunnide klassi tulemus + MMM klassi sõitja tulemus). Parimat võimalust meeskonnatööks mehaaniku, sõbra ja aktiivse sõitja vahel annab välja mõelda ja kindlasti toob see klass rajale mitmeid põnevaid kooslusi.
 
Korraldajad on lisanud võistluskavasse veel ühe põneva sõidu, täpsemalt öeldes on tegu meeskondliku võistlusega. Esmakordselt toimub MMM meeskonnasõit, kus saab osaleda MMM’i põhiklassi sõitja ja teine sõitja, kes osaleb siis kas Pitbike, Kärnatajate, Naiste või Kunnide klassis. Tegu on teatevõistluse vormis toimuva mõõduvõtuga, kus sõidetakse MMM’i põhiklassi, Open klassi tsikliga. Et rajal oleksid ikka enam-vähem võrdsed sõitjad, siis on paika pandud, kes ja millal sõidab. Alustatakse ühisstardiga ja esmalt lähevad rajale MMM klassi sõitjad, kes uhavad esmalt kolm ringi, siis tullakse boksi ja toimub vahetus boksialas. Siis läheb rajale teine sõitja, kes sõidab kaks ringi, siis taas MMM’i sõitja ja kolm ringi ja teise sõitja osaks jääb veel kaks ringi. Viimase, otsustava ringi sõidab MMM’i sõitja. 
 
Kindlasti on 1.-2. septembril korraldajatel veel palju üllatusi ja uudiseid pakkuda aga kõigest juba omal ajal. Reedel, 1. septembril on kavas tehniline kontroll ja registreerimine, viimast saab teha ka laupäeva hommikul. Lisaks on avatud toidutelk ja kõlab muusika ning näidatakse välikino, seega võib kohale tulla juba varem. Laupäev, 2. september on täis lõbusat võidusõitu, esimene start on kell 12.00, millele eelnevad treeningud.