Valga-Valka superenduro oli Redmotolastele edukas

Reedel, 9. juunil sai esmakordselt teoks Valga-Valka superenduro alapealkirjaga „1 ring, 2 riiki“, mis oli ühtlasi kolmest etapist koosneva Eesti karikavõistluse sarja teine etapp. Pro klassis võitis riike läbinud võistluse Tajo Andressoo.

MTÜ Carma Motoklubi poolt korraldatud motospordivõistluse tegi eriliseks, et võistlusrada läbis kahte riiki ja linna, Eesti Valga ja Läti Valka linna territooriumit.

Raja valmistamisel, mis oli ca 380 meetri pikkune, oli kasutatud väga palju erinevaid elemente, näiteks rehve, maa- ja munakive, palke, sõiduautosid, kaablirulle ja palju muud. Carma Motoklubi oli raja ettevalmistamisel pidanud silmas, et see oleks läbitav ja nauditav kõigile.

Võistlustules osales 28 motosportlast. Võisteldi viies erinevas klassis: Pro, harrastajad, veteranid 40+, algajad ning trial. Iga klass sai sõita ühe 10minutilise treeningsõidu, mis oli ühtlasi ka kvalifikatsioon ning kolm korda kaheksaminutilise võistlussõidu.

Klasside esikolmikute tulemused:
Trial – 1. Karl-August Lehis, 2. Tarmo Paavel, 3. Kristjan Kolsar
Seenior 40+ 1. Jarko Metsis, 2. Marek Uustalu, 3. Margus Ots
Algajad1. Ain-Gustav Bartels, 2. Aare Pere, 3. Rain Laanemets
Hobi1. Rene Jerbach, 2. Sander Luiga, 3. Kristo Papsel
Pro – 1. Tajo Andressoo, 2. Riho Kollist, 3 .Ragnar Valdstein

Kõikide sõitude tulemustega on võimalik tutvuda: http://timetrica.live.enymind.fi/live/#/56/Valga_Enduro_Jun_9_2017