Redmoto korraldas Tallinn GP

Möödunud nädalavahetusel korraldasime Redmoto klubiga Tallinnas esimest korda endurovõistluse. Rahvusvaheline endurovõistlus Tallinn GP tõi starti rohkem kui 100 võistlejat. 

Võistluste juht Veiko Biene: “Võistlus õnnestus igati ning seda tänu suurepäraselt toimivale meeskonnale. Oleme saanud ka sõitjatelt tagasisidet, mis on olnud väga vajalik, et teha tööd edasi. Rada sai parajalt raske aga selline, millesarnased on MM-etappide katsed. Suured tänud sõitjatele, kes osalesid ja headele toetajatele, kes panid õla alla. Ning muidugi väga suured tänusõnad lähevad meie korraldustiimile, kes panustasid selle võistluse heasse korraldusse palju aega ja tulemus oli selle vääriline. Nüüd saame peagi tiimiga kokku ja arutame toimunu läbi, et uuel aastal asju veel paremini teha”

Peakohtunikuna debüteeris Tallinn GP-l Tamo Toodo! 

Redmotolaste tulemused:

E2
2. koht Priit Biene

E3
2. koht Toomas Triisa

Juuniorid: 
3. Kosti Kirjavainen

Harrastajad: 
1. Kristo Papstel
2. Andres Kukk
9. Kristjan Kolsar

Algajad: 
1. Helvis Trääder
2. Ain-Gustav Bartels
5. Tõnis Krass
6. Aare Pere
14. Rain Laanemets
16. Janek Busch

Seeniorid 40+
4. Jarko Metsis
7. Ain Musting
8. Jaan Roolaan

Priit Biene ja Kristo Papstel

Sõitjate kommentaarid:
Kristo Papstel #986
Nädalavahetusel toimus kahepäevane enduuro võistlus Tallinnas. Võistlus sai stardi laupäeva hommikul kus tuli läbida ca. 250 km ja ajaliselt oli päeva pikkus 7,5 tundi. Esimesel päeval oli mul tihe rebimine klubikaaslase Andres Kukega keda õnnestus päeva lõpuks edestada 15 sekundiga. Teisel päeval sujus mu sõit natuke paremini ja päeva lõpuks kasvatasin oma edu juba üle minuti. Kokkuvõttes harrastajate klassi võit. Rajameistritele suured tänud suurepärase raja eest. Aitäh kõigile redmotolastele kes korraldasid võistlust või olid abilisteks võistluspäeval sõitjatele. 

Andre Park #241
Esimene ring Tallinna GP’l ei olnud kõige edukam, enduro katsel kaotasin konkurentidel 8-10 sekundit. Krossi katsel olin sama kiire ja samuti ka teisel krossi katsel näitasin sama kiirust nagu teised. Peale esimest ringi kaotasin teisele kohale 14 sekundit.

Teisele ringile minnes analüüsisin oma sõitu ja koheselt mu tulemused paranesid. Teisel ringil enduro katsel parandasin oma aega 40 sekundit. Mis tõstis mind kohe teisele kohale ja olin väga rahul endaga. Samuti parandasin oma aegu krossikatsetel.

Kolmandale ehk viimasele ringile minnes hoidsin teist kohta Uusna järel. Nii head kohta pole ma varem hoidnud. Tegemist oli mu teise endurovõistlusega. Paraku enduro katsel ma hüppasin kivi otsa nii pahasti, et lõhkusin endal randme ära ja minu sõit jäi poolikuks. Kurb, et lõppes sedasi aga samas sain ma enesekindlust juurde, et hoogu mul on!

Nüüd mul väikene paus sees ja loodan, et saan peatselt rajale tagasi.

Fotod võistlusest: SIIN